Zobacz temat
|
Problem z cessną.
|
|
| Bartek |
Dodany dnia 14/08/2012 11:13
|
|
Użytkownik Postów: 9 Data rejestracji: 14.08.2012 |
Cześć wszystkim, jako że jestem nowym użytkownikiem i to mój 1 post trzeba się przywitać i powiedzieć coś o sobie. Mieszkam w Puławach mam 16 lat , 2 modele oraz chęci (tyle że nie mam z kim latać ) .Mam problem z REELY CESSNA, otóż włączając nadajnik następnie podpinając aku silnik zaczyna się lekko ruszać, drążki nie działają, nic kompletnie nic. Z regulatora wydobywają się sygnały dźwiękowe (piknięcia co 1 sek). Próbowałem zbindować ale coś nie idzie odbiornik się nie świeci, nawet jak wciskam przycisk do bindowania. Więc moje podejrzenia padły na odbiornik. Podłączyłem inny i na moich oczach zdarzył się cud. WSZYSTKO DZIAŁA. Mierzyłem napięcia i oto moje wyniki : czerwony z czarnym + 4.99, biały z czarnym 0.00, czerwony z białym 4.37 to chyba coś nie tak moim zdaniem bo biały nie powinien być z czarnym 4.37 ,bo tak mam w ASW ale może się mylę i tak jak mam włączoną apkę i lipola i kilkukrotnie wsadzając i wyjmując wtyczkę do odbiornika to silnik się włącza na max obroty i się wyłącza czy to może być tak że nie jest zbindowany tylko pika i śmigło drży a jak wezmę gaz na maxa i podłącze pakiet to piknie 3 razy i dalej pika pojedynczo jak by czekało na sygnał a może źle podpięty silnik. Z miłą chęcią spotkam się z kimś kto rozgryzł by o co z tym wszystkim chodzi. Pozdrawiam! |
|
|
|
| Lukasz |
Dodany dnia 14/08/2012 18:36
|
|
Użytkownik Postów: 42 Data rejestracji: 23.07.2012 |
jutro prawdopodobnie bedziemy latac w niebrzegowie to podjedz to sprawdzimy przyczyn moze być wiele napewno coś poradzimy
Edytowane przez Lukasz dnia 14/08/2012 18:50 EDEK 540 , EXTRA 300S , i reszta kalmotów do drapania chmur..........
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Rafal |
Dodany dnia 14/08/2012 20:10
|
|
Administrator Postów: 231 Data rejestracji: 27.03.2012 |
Łukasz - a wyglądałeś przez okno? Leje jak z cerbera ;], także jutro może być futro. Bartek, sygnały dźwiękowe wydobywają się z silnika a nie regulatora, może przy piknięciach śmigiełko sprawiać wrażenie że chce ruszyć. Masz lipolka 100mAh 2s - czyli napięcie na zaciskach powinno mieć 7,4V na skrajnych kabelkach. Sposób bindowania opisany jest na stronie 45 instrukcji obsługi: At delivery, your transmitter is already bound to your receiver. However, the receiver may not react to the transmitter control signals. In this case, you need to bind the receiver to the transmitter again. Proceed as follows: - Place receiver and transmitter close together (no more than 1 meter distance). - Keep the button at the receiver pressed for approx. two seconds. - Release the button when the LED at the receiver flashes quickly. - Keep the PDM button pressed and turn on the transmitter. - Release the PDM button and press it again briefly. - The LED at the receiver is lit permanently and signals that receiver and transmitter were successfully connected. - After binding, check the system's function and range. - połóż odbiornik i nadajnik obok siebie - przyciśnij przycisk na odbiorniki na około 2 sek (pewnie odbiornik już zasilony napięciem) - zwolnij przycisk kiedy dioda na odbiorniku zacznie szybko mrugać - naciśnij przycisk PDM na nadajniku i włącz zasilanie - zwolnij przycisk PDM i naciśnij spowrotem - dioda LED na nadajniku świecąca ciągle oznacza że jest zbindowany z odbiornikiem. po bindowaniu wykonaj test zasięgu. Zapraszamy na lotnisko do Niebrzegowa albo do modelarni. niemcewicza 11 w bloku, za sklepem Kartofelek Poniedziałek/ wtorek/ piątek 16-18, Pan Kazio coś poradzi
Edytowane przez Rafal dnia 14/08/2012 20:33 |
|
|
|
| Bartek |
Dodany dnia 14/08/2012 20:46
|
|
Użytkownik Postów: 9 Data rejestracji: 14.08.2012 |
No tak, silnik robi za glosnik. Li polka mam 3s 1600mAh czyli 11V. Próbowałem bindować wg. Tej instrukcji ale dioda na odbiornimu nawet na moment sie nie zaswiecila. Modelarnie odwiedze jak najbardziej. O ktorej będziecie panowie na lotnisku? Moze wpadne. Pozdrawiam |
|
|
|
| Lukasz |
Dodany dnia 15/08/2012 15:25
|
|
Użytkownik Postów: 42 Data rejestracji: 23.07.2012 |
ja bede koło 16
EDEK 540 , EXTRA 300S , i reszta kalmotów do drapania chmur..........
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Tomek |
Dodany dnia 17/08/2012 09:46
|
|
Użytkownik Postów: 72 Data rejestracji: 11.04.2012 |
Dziś ok 18 będę na modelarni , może coś pomogę .![]() |
|
|